Verkiezingen deel 2

Geplaatst: 31 mei 2019 in Uncategorized

Het stof is nu weer neder gedaald over deze 3e zwarte zondag. Hoe is het zover kunnen komen ? Een poging tot analyse ..

De voorbije 5 jaar is er een beleid gevoerd dat erg zwaar ingehakt heeft op wat men pleegt te noemen ” het sociale” : pensioenen, indexsprongen, “activeren” van zieken, enz..

Dat men hiervoor tegenwind ging krijgen wist men bij de N-va ook dus probeerde men daar het verschil te maken door zich te profileren als een partij die het verschil maakt op het migrantenthema. Onder leiding van Franke Theo werd eerst alles door elkaar gegooid: vluchtelingen, transmigranten, migrantencriminaliteit, overlast

Veel deze termen gebruiken uit de context en vooral door elkaar. De kiezer begint alles door elkaar te slaan en vooral verbanden te zien die Theoke niet gezegd heeft.

Vervolgens werd door gebruik te maken van de sociale media hier hard op ingezet om een keihard profiel te creëren

theofranken

U kent dit wel ..

Maar door dit te doen en dan vooral de Marrakesh komedie maakte N-va mensen bang. Bange mensen die boos zijn om zoveel sociale miserie veroorzaakt door de regering dus.

Welke keuze heeft een bange boze kiezer dan ?

Kiest men voor een partij N-va die er in de campagne op prat gaat dat de sociale ellende nog niet gedaan is wat haar betreft en dat werken tot 67 nog verlengt kan worden of, kiest met voor een partij die alles-in-een heeft: zekerheid voor de bange kiezer op zoek naar veiligheid en tegelijk een sociaal programma heeft waar een socialist jaloers op zou zijn én bovendien door je stem Afbeeldingsresultaat voor fuck youzeggen tegen de mensen die 5 jaar je facturen verhoogd hebben en je langer doen werken.

Bovendien is de overstap naar deze partij “gemakkelijker” gemaakt: vergelijk het “lawaai” van filipke DW de straatvechter ( zie https://youtu.be/V0vPzrMBBYk)  vmaar eens met de pakkenparade boys al la Dries VL en “TommekeTommekeTommeke wat doe je nu” Van Grieken waar men zeer snel inspeelt op de actualiteit 

 

Moet er nog zand zijn ?

 

BB

wordt vervolgd

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.